Vándorbetyár Természetjáró Galeri felhívása

Kedves Látogató! Üdvözlünk a vándorbetyárok között! Chikán István tanár úr 2008 óta szervez túrákat az ország különböző pontjainak felfedezésére. Már eddig is keresztül-kasul átszeltük hazánk tájait, de mindig akad hely, ahol még nem jártunk, vagy éppen olyan, már felfedezett szépség, amit újra felkeresünk.

Több típusú túra áll rendelkezésre a szabadba vágyóknak: őszi, tavaszi vagy éjszakai túra, vándortábor, egynapos kirándulás. A gyalogtúrák királyának a vándortábort tartjuk. Ez mindig nyáron van, 1 hetes és mindenki a teljes heti felszerelését a hátán viszi a sátorral együtt.

A Galeri keretein kívül szervezünk még vízi, sí- illetve kerékpáros túrákat is, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb természetjárási formát.

A Bakony vándortábor alkalmával az ott jelenlévő társaság megszavazta a most is használatos egyen pólót és a csapat „hivatalos” nevét, ami így hangzik: Kecsua Vándorbetyár Természetjáró Galeri. 2012 óta van logónk is, ennek tervezője Gúth Szabolcs. Ennek külön története van, amit bárki kideríthet, amint első túráján részt vesz…

A túrákon minden korosztály képviselteti magát, az általános iskolától a végzett gimnazistáig. Legfiatalabb tagunk 5 éves és 10 hónapos volt első túrája idején, legfiatalabb vándortáborosunk 12 éves, 4 hónapos és 10 napos korában cipelte egy hétig a hátán a házát. Minden első résztvevő kap egy igazolványt, melybe a teljesített túrák elismeréseként aláírást kap. Bizonyos számú teljesített túra után a „túraevolúció” magasabb fokára léphetünk. :) Az elején mindenki Kezdő Mókus, majd Vándor, Betyár és a végén Vándorbetyár lehet belőlünk. Ha nem felejtjük el, minden alkalommal szokott lenni újoncavatás is, amolyan vesszőfutás féle.

Jelenleg 51 aktív (iskolai) diák tagja van a galerinek, van, aki már 24 túránál tart és reméljük ez a szám csak emelkedni fog! Eddig öt diák érte el a vándorbetyár szintet!

Ha kedvet kapsz te is a túrázáshoz és szeretnél csatlakozni hozzánk, figyeld a testnevelés teremnél és ezen az oldalon a kiírásokat!

a Galeri "vezetősége"

Képekért, videókért érdemes az alábbi oldalakat böngészni:

http://iskola.nk-piar.hu/?q=keptar/gim/gyalogos

http://iskola.nk-piar.hu/?q=tura/multimedia/video

 

KÉPTÁR

Pályázatok

FILMTÁR

DIÁKSAROK

FACEBOOK